Bonte Veerkracht 

KvK 82127786

 

 

Geef vorm aan je emoties en er ontstaat ruimte...
Praktijk voor natuurcoaching, Natuurkunst & tekentherapie
 

Bonte Veerkracht is een praktijk voor Natuurcoaching, natuurkunst en tekentherapie

Ben je uit je balans door een gebeurtenis of emotie en heb je niet meer de (veerk)racht om weer in balans te komen?

Loop je met verschillende klachten rond zoals vermoeidheid, slecht slapen of fysieke klachten?

Heb je het gevoel vast te lopen in je werk of privé?

Zou je heel graag willen dat er weer innerlijke rust, vertrouwen en energie in je leven terug komt?

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Het vermogen op zoek te kunnen gaan naar een manier die voor je werkt om je weer goed in je vel te voelen.

Samen ga ik met jou op pad en zorg ervoor dat wij de veerkracht in jou weer herstellen.

 

 

Wat is natuurcoaching

Natuurcoaching is het aangaan en herstellen van het contact met jezelf in natuurgebied.

Het bijzondere van deze vorm van coachen is dat niet alleen ik, maar ook de natuur jou begeleidt en ondersteunt. Het is niet nodig enorme wandelingen te maken. Soms is een paar stappen in de natuur al genoeg om contact te maken met jouw ware natuur. Ik stel vragen en we reflecteren op wat er met jou gebeurd.

Door het wandelen ben je in beweging en komt ook je geest in beweging. Je komt in contact met je innerlijke wijsheid door de flow van je stappen. Je komt letterlijk en figuurlijk weer in beweging.

In de natuur is alles concreet. Ligt er een obstakel, dan zal je er omheen of overheen moeten stappen. De natuur zit vol symboliek en metaforen. Dit zijn spiegels van wat er onbewust in jou leeft. Inzichten zullen ontstaan en zo werk je aan je persoonlijke groei. Je werkt aan heling en balans. Je versterkt je veerkracht. Deze veerkracht is van nature in ieder mens aanwezig.

 

Wat Bonte Veerkracht uniek maakt: natuurcoaching & natuurkunst

Na de natuurcoach wandeling is er een inzicht ontstaan, een antwoord of een oplossing voor jouw probleem.

Als beeldtaaldeskundige biedt ik je de unieke mogelijkheid om jouw ervaring in de natuur kracht bij te zetten door deze ervaring vorm te geven na de wandeling in mijn praktijkruimte. Beelden maken met natuurmateriaal wordt natuurkunst genoemd. Of je dit wilt doen kan je voor of na de wandeling kenbaar maken.
Dit vormgeven kan met iets zijn wat je hebt meegenomen tijdens onze wandeling (blaadje, steen, veer) of een ander natuurbeeld ( een gemaakte foto). Door deze ervaring uit te werken in een tastbare vorm met jouw unieke bonte kleuren zet dit nog meer kracht bij jouw inzichten, antwoorden en gewenste veranderingen. Door dit werk een plek te geven in je woon- of werkruimte zullen de inzichten en antwoorden nog verder resoneren in je dagelijks leven en werk.

Je gaat met Bonte Veerkracht naar huis!