Bonte Veerkracht 

KvK 82127786

 

 

Geef vorm aan je emoties en er ontstaat ruimte...
Praktijk voor natuurcoaching, Natuurkunst & tekentherapie
 
Suze van der Knaap

Over mij

Mijn naam is Suze van der Knaap. Ik ben in 1968 geboren in Rotterdam en woon sinds 20 jaar in Maassluis.

 
IMG_7401[18486].JPG

Veerkracht & dementie

Sinds 1992 tot eind 2020 ben ik werkzaam geweest als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg in diverse verpleeg- en verzorgingshuizen. Sinds 25 jaar werk ik met mensen met dementie. De laatste jaren in een kleinschalige woonvorm. Voor mijn opleiding tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie heb ik als verbeterplan in 2019 het Kunstproject opgezet. 

Op dit moment ben ik werkzaam als medewerker maatschappelijke zorg bij de activiteitenbegeleiding in een verzorgingshuis.

Voor meer info  Kunstproject: Veerkracht & dementie

 

 
IMG_8662[17650].jpg

Tekentherapie

Als kind was ik al erg creatief en heb later diverse kunstzinnige opleidingen gevolgd o.a. creatieve therapie en kunstzinnig coach. Toen mijn kinderen geboren werden ben ik even gestopt met werken, maar ben ik wel gaan studeren aan de Kolam te Zutphen, ik werd holistisch tekendocente en tekentherapeut. Ik startte mijn Tekenpraktijk Eigenwijz. Hier gaf ik tekentherapie aan volwassenen en kinderen met diverse hulpvragen.

Kijk hier voor meer informatie over Tekentherapie.

 
doosje.JPG

Beeldende begeleiding

Naast mijn werkzaamgeden als activiteitenbegeleider ben ik Beeldend begeleider in de zorg. In Hospices, verpleeg- en verzorgingshuizen en bij mensen thuis.

Ik verzorg  de Beeldende begeleiding in de regio Zuid-Holland en ben aangesloten bij het netwerk voor Beeldend Begeleiders.

Voor meer info:Beeldende begeleiding 

 

 
boomstronk.jpg

Magic of Nature Coach

Door de toenemende drukte in de zorg had ik mijn praktijk Eigenwijz een aantal jaren gesloten. Ik verloor hiermee mijn passie uit het oog.

De druk in de zorg nam alleen maar toe wat resulteerde in een burn-out in 2020. Wat ik nooit had gedacht overkwam mij.

Ik begon weer te tekenen en kunstzinnig te werken om zelf te helen. Dit was echter voor mij, op dat moment, niet haalbaar om helemaal zelf te doen.

Ik kwam in contact met natuurcoaching. Ik werd mij bewust van mijn situatie en hoe te handelen. De natuur bracht mij de antwoorden waar ik naar zocht. Mijn energie kwam terug. Ook ging ik veel schrijven en alles in beeldtaal uitwerken. Door vorm en beeld te geven aan mijn emoties ontstond er ruimte om weer in mijn kracht te komen, mijn veerkracht te herstellen, vertrouwen te hebben dat mijn leven weer vol energie kon zijn.

Dit bracht mij tot mijn zielsmissie: mensen helpen om hun natuurlijke veerkracht te herstellen met de magie van de natuur en de kracht van beeldend vormgeven.

Je eigen veelkleurigheid (bontheid) toevoegen en betekenis geven.

In Breda volgde ik de opleiding Magic of Nature Coach. Mijn praktijknaam doopte ik om in Bonte Veerkracht

 

Informatie of vragen?

Voor info of vragen, bel of mail gerust:

06-57014120
info@bonteveerkracht.nl

Of schrijf je bericht in het formulier op de pagina Contact

Ik hoop je te ontmoeten!

Warme groet,
Suze van der Knaap

Natuurcoach
Teken- en beeldtaaldeskundige
Beeldend begeleider

 
bonte-veerkracht[18113]jpng.jpg

BONTE VEERKRACHT
Aangesloten bij de beroepsvereniging voorTekentaaldeskundigen en Netwek voor Beeldend begeleiders.

KVK 82127786