Bonte Veerkracht 

KvK 82127786

 

 

Geef vorm aan je emoties en er ontstaat ruimte...
Praktijk voor natuurcoaching, Natuurkunst & tekentherapie
 
d9d64c17-9e17-483d-9726-e82c021f9287[18919].JPG

Magic of Nature Coach

Tijdens de coachingsessies die ik in de natuur verzorg, help ik je weer te verbinden met je gevoel met de natuur als bron. Met de volle aandacht contact maken met je lichaam en je zintuigen gebruiken voor bewustwording. 

Zelf heb ik ervaren hoe helend de natuur kan zijn. Herstellende van mijn burn-out klachten volgde ik een dag natuurcoaching van Loving Nature. Na een dag gecoacht te zijn in het Mastbos te Breda had ik meerdere inzichten opgedaan.De natuur had een magische, zuivere en pure energie die op mij een helende werking had. Ik zag zelfs mogelijkheden om mijn tekenpraktijk nieuw leven in te blazen door het idee zelf natuurcoaching toe te voegen.

Ik ging de opleiding Magic of Nature coach volgen; natuurcoaching met inspiratie uit het sjamanisme was mij op het lijf geschreven. Ik maakte een verbinding tussen  mijn creatieve werkvormen en natuurcoaching.Een magische combinatie!

 

 
IMG_9045[18925].jpg

Hoe ziet een traject er uit

Het coachtraject start met een kennismaking of intake gesprek. Dat kan telefonisch of in mijn praktijkruimte Bonte Veerkracht.

Je hebt je aangemeld met een reden. De vraag kan al concreet zijn, dan starten we vanuit die vraag. Het kan ook zo zijn dat je veel voelt, dat veel je bezig houdt, maar je hier geen concrete vraag van kan maken. Dan doen we dat samen.

De vraag zetten we in tijdens het natuurcoachen. Onderweg kijk ik wat er nodig is. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat ik je vraag iets mee te nemen uit de natuur wat symbolisch is voor jouw vraag. Ook kan ik besluiten het Krachtdierenspel in te zetten. 

Na de eerste ontmoeting kijken we wat het jou gebracht heeft en wat er nog nodig is. Dit kan bestaan uit een kleine opdracht voor thuis. Ook kunnen we in de praktijkruimte Bonte Veerkracht vorm en beeld geven aan wat de ontmoeting met de natuur jou gebracht heeft. Welke inzichten zijn ontstaan. Door dit beeldend uit te werken ontstaat er verdieping en helderheid in jouw persoonlijk proces. Dit vorm geven met natuurmateriaal wordt ook wel Land-art of Natuurkunst genoemd.

We kijken hierna hoeveel ontmoetingen er nodig zijn. Soms is één keer al voldoende, was dit het zetje in de rug wat je nodig had.Soms is er meer voor nodig. We bespreken na de eerste ontmoeting hoe het traject er uit gaat zien.

 

 
krachtdierenspel.jpg

Krachtdierenspel

Alles is met elkaar verbonden. De dieren, planten, mensen,stenen. We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij zijn de natuur. Wij zijn niet alleen, maar Al Een. Uit dezelfde energie en bron zijn wij ontstaan. 

Het begrip Krachtdieren komt uit het Sjamanisme.In de opleiding tot tekentherapeut leerde ik voor het eerst de dieren als kracht of totemdieren te zien en maakte ik kennis met hun krachtige werking. In 2019 volgde ik lessen in Het Pad van de Sjamaan en maakte zo een diepere verbinding met de krachtdieren en de natuur. Door het sjamanisme leerde ik dat alles bezield is en een Spirit bevat. Zo komt het dat de spirit van de dieren ons spiegelen en boodschappen geven. Ze begeleiden ons op ons pad en zorgen voor heling.

De krachtdieren weerspiegelen onze talenten en levensthema's. Het krachtdierenspel heeft als doel om onze oorspronkelijke verbinding met de natuur weer te leren ervaren. 

Door het krachtdierenspel te gebruiken tijdens een natuurcoachsessie wordt het innerlijk kind aangesproken; het kind dat in iedereen aanwezig is. Spelenderwijs je talenten ontdekken en (weer) leren vertrouwen op je intuïtie.

Luisteren naar wat jouw krachtdier je te zeggen hebt!

Het krachtdierenspel is geschikt voor kinderen en volwassenen en kan ook ingezet worden tijdens de tekentherapie.

Het krachtdierenspel is ontworpen door Sander Wisse en Linda Zwemer, beide trainers bij het opleidingsinstituut voor Natuurcoaching Loving Nature.

 
IMG_8991[18928].jpg

Medicijnwiel

Alles is met elkaar verbonden; mensen, dieren, de natuur en stenen. Het één kan niet zonder het ander.Deze verbinding kan symbolisch worden weergegeven door een cirkel of wiel.De cirkel geeft een geborgen gevoel. Denk aan natuurvolkeren die hun huis in de vorm van een cirkel hadden; de yurt of de tipi. Ook gesprekken welke worden gehouden in een cirkel geeft een veilig gevoel, nodigt uit tot spreken en de wijsheid ontstaat als bron in het midden.

Het woord medicijn heeft niets te maken met medicatie of pillen. Het gaat om de helende werking die ervan uit gaat als je met het medicijnwiel werkt. 

Het medicijnwiel is een magische cirkel die ons diep inzicht kan geven in onszelf, in onze medemens en de wereld om ons heen.

Tijdens een natuurcoachsessie kan ik het medicijnwiel inzetten op verschillende manieren. 

o.a: het lopen van het levenspad, het vinden van de balans, krachtdieren en het medicijnwiel, tekenen of creatief vormgeven van jouw medicijnwiel. Dit laatste vindt in de praktijkruimte van Bonte Veerkracht plaats.